HTML

Airshot és lecsókolbász

De mért vágja mán' így?

Friss topikok

Fail Gamesense

2010.07.01. 15:18 Thomas MAGNUM

Dumáljuk meg!

Érkezett ismét a felhívás Pozitive részéről, hogy megint meg kellene valamit beszélni. Az már az elején látszott, hogy nem minden fog úgy alakulni, ahogyan annak kellett volna. Sőt alapvetően már ennek a megbeszélésnek sem értettem, hogy mi a konkrét célja. De hiába, nem tud olyan dologgal előállni, aminek azon kívül, hogy jól eldumálunk más, kézzel fogható eredménye is lenne. Történt ez tegnapelőtt este, a Spanyolország-Portugália mérkőzés alatt-mellett.

Elég nyögve nyelősen idult a dolog, mivel az osztálykirándulásról hazatérve, hirtelenjében kellett megoldást találni arra, hogy a meghírdetett VLC TS2 szervere csupán 32 slotos, amely az érdeklődők számának tudatában nem lett volna elégséges, így rögtönzött ötletként marad az OGC Mumble TF2 Shoutcast szobája. Így megmenekült Kacsa a sok felesleges melótól.

A meghívottak listáján elég jót nevettem már az elején és hosszan veséztük, hogy kit és miért hívott meg a szervező úr. Természetesen született nem egy vicces magyarázat, de most ezek taglalásától kérem, hogy tekintsetek el. A lényeg az, hogy a névsor láttán Fodi úgy gondolta, hogy babazsúrra ő nem jön, mivel már kinőtt abból a korból. Az utolsó pillanatban jelezte részvételi szándékát Pubi és Miztah is, valamint Minisun helyett Tapi hallgatta (nagyrészt) végig a többiek értekezését, vagyis néha Miztah értekezését saját magával. Ezen felül ott volt még Pingwin, aki mindig a lehető legrosszabkor szólalt meg. Pozitive, aki a témák felkonferálásán kívül maximum egy-egy nagyobb felhördülésre okot adó hülyeséget böfögött be. Desann, mint a rangidős Teamfortress.hu főszerkesztő. Woody, a külföldi megmondóember és profi játékos. Tortura, aki becsülettel végig hallgatta ezt a baromságot és jómagam, aki voltaképp csak nosztalgiából kapott meghívást.

A beszélgetés már kevéssel nyolc előtt megindult és próbáltuk tisztázni, hogy nem fogunk egymás szavába vágni és ha igen akkor mik lesznek a retorziók. Teljesen olyan érzésem volt, mint a Fidesz-MSZP választási vitán 4 évvel ezelőtt. Kissé álságos volt és nem hiszem, hogy szükség lett volna ilyenre, és nem is lett. Viszonylag kultúráltan lefolyt a beszélgetés, eltekintve az én magánszámaimtól, amikor valami kajak nagy baromságra elég nagy vehemenciával hördültem fel vagy akár az életem árán is befelyeztem egy-egy kétperces, unalmas és irreleváns monológomat. De nézzük a tételes témalistát egy-egy gondolattal megfejelve.

Nightcupok. Ez egy elég érdekes téma, amelyben nagy múlttal rendelkezem, már ami a leszólásokat illeti. Sajnos voltak kifogásaim a régi és a jelenlegi NC-kel kapcsolatban is, amit nem rejtettem véka alá és őszintén visszatekintve, akármennyire is jónak aposztrofálja őket a közönség, részemről voltak vele gondok és nem csak a saját önző, személyes nézőpontomból nézve. A rendezés sem mindig volt kifogástalan, aki nem hiszi az keressen rá a totaltf.hu archívumában a Fodi és jómagam által írt írásokra, kritikákra. De a nagyobb baj az volt, hogy a csapatok többsége ezt úgy tekintette, hogy ez az egyestés, egyenes kieséses rendszerrel működő valami RELEVÁNS információt ad az adott csapat magyar sceneben elfoglalt helyéről, de az alapvetően nem meglelpő egy olyan közösségben, ahol némely "jóképességű" banda már a megnyert PCW-kre is heves fitymacsattogtatással reagált. De a többség megállapodott abban, hogy jók az NC-k és újra meg kellene rendezni. Persze nem is én lennék, ha ne mondanám el, hogy kíváncsian várom, hogy ki fogja ezt magára vállalni, mert eddig sem voltam elhasalva a szervezéstől, vagyis a szervezőktől, ami mindkét márkanév alatt meg is bosszulta magát. Bár az is kérdéses, hogy a "nem-akarok-kikapni-mert-feloszlunk" szellemiségű és emelett minimális létszámú csapatállománnyal mit lehet kezdeni...

Egyébb online kupák, rendezvények. Ez alatt nem tudom, hogy mit értett Pozitive, de ide sorolnám be az egyéb online versenyeket, amik jót tennének a közösségnek, vagy a győztesek egójának. De van egy olyan érzésem, hogy ezek a kezdeményezések is esélyes, hogy be fognak fulladni, mint a hetente NC, mert mi megcsinálhassuk. Megcsinálhassátok, szokás szerint ész nélkül. Kevés ehhez a TF2 közösség, mind létszámilag, mind ... Inkább itt be is fejezem a mondatot.

Offline rendezvények. Ez egy szép téma volt, nagyjából annyit mondtunk el, hogy nem lesz ilyen. Leszámítva a privát Lanokat, meg Matt nyomta orrvérzésig a Vista Bootcampet, de ott a kutyát nem érdekelte. De ha valakit érdekelne esetleg az nyugodtan keresse fel. Részemről fel sem merült. Itt esett még szó a D-Lan megkereséséről, amit megint, mint hálátlan feladat leszek kénytelen visszautasítani, hogy reális kereslet jelenleg nincs rá. Sőt van egy olyan érzéséem, hogy a végén valószínűleg még én leszek majd beállítva főbűnösnek, mivel miattam nem volt sem a tavalyi D-Lan-on, sem az ICL-el TF2.

Publik szerverek Magyarországon. Kedvenc témám, de sajnos akármennyire is szeretném, hogy ez másképp legyen, itt most a nagyarcú szomszéd gyereknek kell igazat adnom. Pubi megmondta és tény, hogy régen azért volt jó a public, mert azokkal játszott együtt az ember, akikkel most nem. Sok a kis senkiházi, nagyképű tizenéves, meg a nagypofájú hobbigamer, akit ha lelősz az a baj, ha visszaszólsz neki az a baj. (Ne vitatkozz hülyékkel, nem nyerhetsz.) Bár ebbe szerintem belejátszik az is, hogy szeretünk nosztalgiázni, ami régen volt, jobb volt. De van is benne igazság. A másik dolog, hogy milyen jogon szeretnénk a public szervereken változtani úgy, hogy semmilyen tulajdoni és admini jog nem fűz hozzájuk. Magyarul a saját szerverével mindenki azt csinál, amit akar. Még ha ide is jutottunk és ebben szubjektív véleményem szerint komoly szerepük is volt a mennyiségi politikájukkal. Sőt, utálom a random critet és meg vagyok arról győződve, hogy a publicnak kellene kitermelnie a kompetitív csapatok játékosait, de erre jelenlegi formájában alkalmatlan és sajnos tény, hogy a mentalitás sem a régi már, mint ahogy a játék maga sem az. Milyen szar játék az, amelyet grafikonok és hülyegyerekek fórumböfögései alapján "balanceolnak" szerte széjjel. Rohadt random bullshit. Ez is egy sajátvélemény volt a gyengébbek kedvéért. De a kezdőkemp még mindig jó :D Ugye ZTA?

Hírezés, cikkezés. Ez a téma sem tartott különsebben sokáig, eltekintve Miztah lassú felfogásától, hogy az e-sport, emberek, rendezvények kurvára nem érdekelnek senkit, mivel csak az update-re harapnak az plebsz jeles képviselő, mint pl. a nagy update védelmező vmiki88 szintű szerencsétlenek (visszatakarodhattok GS fórumra, ott nem tűntök fel a hülyeségetekkel). Másra nincs igény, ezt mutatták és mutatják még mindig a statisztikák. Szar dolog azt látni, hogy teljesen korrekt interjú fordítás, amelyben nem egy értelmes gondolat olvasható, csak 170-200 olvasást kap. Az igénytelenség gyönyörködtet, de akkor miért foglalkozzon vele az ember 2-3-4 órát? Ugyanez igaz még sok minden másra is. Semmi látszata nincs annak, hogy van és annak sem, hogy nincs. A Pozitive féle szánalmas interjúszerűségeket persze isteníteni kell. Hát itt megy el az embernek a kedve a dologtól. Pedig állítólag közösségi oldal/fórum nélkül nincs közösség.

A top és a feltörekvő magyar csapatok támogatása. Ez röviden összegezhető. Kurvára nincs semmi értelme. Pozitivetól itt is kaptunk egy kibaszott értelmetlen felvetést, jól le is hurrogtuk Már lassan ebből is rendszer lesz, talán nem véletlenül. Tanuljanak meg a kibaszott kurva életbe játszani. Próbálkozzanak, csinálják, legyenek büszkék a vereségeikre is és ami a lényeg a játék szeretetéből játszanak, ne pedig az eredményekért. Sajnos úgy látom, hogy mostanában ez utóbbi lett a divat. Mondhanék csapatneveket, de inkább hagyjuk. Ugyanez igaz a mentorkodásra is, akiben nincs fantázia, annak nem lehet és nem kell segíteni. Érjen el valamit, lássam a verejtéket és a tanácstalanságot az arcán. Onnan már lehet segíteni, ha van konkrét kérdés/probléma. Az ilyen vicceket, mint a MentorPingwin pedig inkább hagyjuk. Főleg, mert megérzésem szerint ez kurvára nem a segítésről szól, az csak a cukormáz.

A következő Nations Cup-ra a magyar keret. Mindenki nyugodjon meg! Egyrészt hol van még a Nations Cup, másrész meg nem kell aggódni, meglesz. Sőt még ki is lesz hírezve, ugye Pozitive ;)

Dióhélyban ennyi lenne a saját megjegyzésem a dumáljuk meg rovat újabb állomásához. Akit érdekel ez a két órás szar, amit Kappan rögzített a nagyérdeműnek az a lenti linkre kattintva letöltheti. Jó lét!  http://www.megaupload.com/?d=XD3LSAU5

36 komment


A bejegyzés trackback címe:

https://hunforstressz.blog.hu/api/trackback/id/tr512123205

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

kappan 2010.07.01. 15:32:27

Nice read!

Am örülök neki, hogy meccset néztem inkább (annak nem hogy a csodás spanyol ármáda nyert, de ezt hagyjuk, igaz walai?:D), mert visszahallgatva, rájöttem, hogy egy monumentális vízgereblyézés volt az egész.

Ghosterr 2010.07.01. 15:56:06

a magyar keretre énis kíváncsi lennék :D >.<
és szerintem lehetne más is a magyar csapatba nemcsak az NMI-s emberek, és ezzel nem magamra gondolok hanem pl sollynak Sült/Pingwin páros lenne a legjobb szerintem :P

Pityubaa 2010.07.01. 16:22:49

Én már előre tudtam, hogy semmi nem lesz itt. Pattog néhány kis tízéves pöcs, mert nem képesek elviselni, hogy vannak jobbak is náluk, és ebből még ügyet is kell csinálni.

@Ghosterr: Ne keltsünk ismét szarvihart, légy szíves.

anyMmal 2010.07.01. 16:45:45

Lehetek NC medic?:D

kappan 2010.07.01. 17:24:32

@Ghosterr: Örülök neki, hogy még mindig sípoltok az nc roster miatt, annak ellenére, hogy több hozzászólásban, illetve itt a blogpostban is le lett írva, sőt el is lett mondva, hogy ez teljesen felesleges.

De adok nektek egy kis csalfa reményt, a magyar nc rosterben lévő 13 playerből, 5 játszik aktívan, ebből 4 egy klánban. Az etf2l szabályzat pedig így szól:
"A National Team is not allowed to play with more than 3 people from the same team."
A többit meg rátok hagyom...

Athemil · http://garrysmod.blog.hu 2010.07.01. 18:01:12

jó lenne több ilyen kerekasztal kockái-hoz hasonló dolog :D jó volt végighallgatni

Thomas MAGNUM 2010.07.01. 18:02:51

@Athemil: A kerekasztal kockái egy kalap szar. Egy akkora szar, hogy a pofám leszakad, csak fel lett kapva a total által, amúgy egy akkora szánalom, hogy fú. Szóval nem. :)

Fodiiii 2010.07.01. 18:06:57

Jó cikk, köszönet érte: a vitát biztosan nem hallgatnám végig, igy olvasva pont elég. :)
Egyébként pontositok. Én akkor mondtam azt hogy Pozi elmehet a drága elsőfokú női felmenőébe mikor 20perccel a kezés előtt bejelentette hogy kb mindent átszervez, köztük a jelenlévők listáját is. Egyébiránt a kezdeményezés nem lett volna rossz sőtt, alapvetően jó ötlet. Pozi viszont ismét bebizonyitotta hogy a dolgok kiagyalása után a szervezés már nem az erőssége (ejha de kibaszott finoman megfogalmaztam). Én magam kollektive megállapitom (irónia mialőtt belémkötnek)) hogy Pozitive hasonló ötleteinek köze sincs a konstruktivitáshoz: csupán egy pubertás gyerkőcről van szó aki élvezi ha szervezkedhet és ő lehet a középpontban. Ha már játéktudésával nem nyilvánvalóan nem tud kitűnni, hát kiéli magát a fekália megkeverésében. Egyrészről örülök hogy ilyen jellegű dolgaival nem késziti ki közvetlen környezetét és csupán egy számitógépes játékban teszi mindezt, másrészről viszont tehetné ezt inkább a COD-ban... :)

Az NC keretről pedig annyi hogy múlt nyári besokkallásom előtt mikor szerveztem a válogatottat, nyiltan megmondtam hogy szivesen fogadunk kihivásokat bármely magyar klántól. A képlet egyszerű: aki meg tudja verni a jelenlegi gárdát, az akár automatikusan lehet válogatott (az egész klán). Érdekes módon egyetlen kihivást sem kaptunk... :)

Athemil · http://garrysmod.blog.hu 2010.07.01. 18:06:58

@Thomas MAGNUM: régebben halgattam, maga az ötlet tetszik, talán a tf-nek is jót tehet. megbeszélni a fenntartásokat, a problémákat hogy lehetne dülőre jutni és ennek buktatóit is átbeszélni

Athemil · http://garrysmod.blog.hu 2010.07.01. 18:07:58

kicsit sok volt így ömlesztve btw

:{) MIKI (}: · http://machinimak.wordpress.com/ 2010.07.01. 18:18:46

a nagy update védelmező vmiki88 szintű szerencsétlenek
Ez az bent vagyok xD

,FX' 2010.07.01. 18:26:49

@:{) MIKI (}:: Belőled se lenne egy forradalmár, inkább eltűröd a szart, és még élvezed is :]

:{) MIKI (}: · http://machinimak.wordpress.com/ 2010.07.01. 18:29:14

@,FX': én nem veszem komolyan a játékot, csak játszok vele.
Nem a fegyverek számítanak nekem, hanem a társaság (fura mi?)

Babinejniii 2010.07.01. 18:44:41

@:{) MIKI (}:: Miki itt sajnos a közösség nagy része képtelen ezt agyilag felfogni és minden áron versengeni akar még ha ez azzal is jár, hogy erkölcsileg a béka segge alá süllyednek. Lesznek akik sosem értik meg, hogy a játékot örömmel is lehet játszani.

Fodiiii 2010.07.01. 18:56:24

@Babinejniii: Ok, menj vissza OGC-re targe-demozni, puszi.

,FX' 2010.07.01. 19:38:13

De könyörgöm, mi is játszunk, de ha egyszerűen az updatekkel SZART raknak bele, és TI ezt TÁMOGATJÁTOK is.....és ez kezd nem szubjektív véleménnyé válni, mert a másik játékélményét lehet elbaszni vele. Mi a jó abban, hogy elmegy tőled 5m-rrel a nyíl, de mégis meghalsz tőle fejesnek titulálva a találatot ami nem is találat, vagy bármit lősz, rakéta pipe, tökmind1 bármi, és visszaküldik rád akármilyen gyorsasággal lövöd is azt, és ha ezt esetleg túl is éled, netán megölöd azt a pyrot, marad low hp-d, de hogy továbbra is BALANCE maradjon, FELGYULLADSZ! Mert szétrobban a palack a hátán...de bazdmeg ennyi erővel a cod-ban is miért nincs olyan, hogy feláll a modellnek mész, és nem tud koncentrálni, kikell verni neki a sarokban ha már a realitásról beszélünk...

kappan 2010.07.01. 20:33:42

@,FX': annyi... De hiába mondják el nekik 50 milliószor, változni nem fognak, sőt még téged néznek le, miközben ... ahhhh [facepalm]

:{) MIKI (}: · http://machinimak.wordpress.com/ 2010.07.01. 23:43:57

@kappan: jó persze, mi nem ebből akarunk megélni :3

,FX' 2010.07.01. 23:53:55

Te tényleg ennyire hülye vagy és értetlen, vagy direkt felakarod baszni az agyam, ami a mai nap már eléggé felbaszta?
1. mondatrész. Mi is játszani akarunk, élvezni a játékot.

Thomas MAGNUM 2010.07.02. 00:12:01

@:{) MIKI (}:: Jobban is jártok vele. Nem menne. 8)

BoKK 2010.07.02. 01:40:46

"a lényeg a játék szeretetéből játsza(ni)nak" <3

A mentorkodás jó dolog csak nem egyenként kell hanem cikkek amiből már született is jó sok csak elő kell keresni talán csak a pályákra az alapfelállások nem lettek még bemutattatva. Képek a pályákról meg paint és meglehet csinálni.

kappan 2010.07.02. 02:09:04

@BoKK: fizettek nekem jó sok üccsit akkor rajzolok nektek taktikákat :D (működőt természtesen :D)

hykleri 2010.07.02. 14:35:30

Pozitive az nem rq-zott egyébként a cuccnak kb a felénél?

:{) MIKI (}: · http://machinimak.wordpress.com/ 2010.07.02. 17:22:17

@Thomas MAGNUM: szép oltás volt gyerek Xd
Fasznak nem lenne kedvem egész nagy 8 órán keresztül folyamatosan játszani.
Van egy szakmám azt abból megélek, a játék meg marad hobbinak.

,FX' 2010.07.02. 17:23:57

Tudtommal senkisem mondta, hogy játsz napi 8 órát, de biztos megint én vagyok a figyelmetlen és a világtalan szokás szerint.

:{) MIKI (}: · http://machinimak.wordpress.com/ 2010.07.02. 17:35:37

@,FX': hát mivel nem vagyok született pro, minimum annyit kéne játszanom :D

Thomas MAGNUM 2010.07.02. 17:59:44

@,FX': Ne akarj vele vitatkozni, "fun" játékossal nem lehet.

Fodiiii 2010.07.02. 18:04:00

@:{) MIKI (}:: Nah Te nem van egy született pro, én viszont igen. Vita lezárva, ban megadva.

Thomas MAGNUM 2010.07.02. 18:08:58

@Fodiiii: Hát rövidre zártad :) :P

Pubiii 2010.07.03. 08:35:44

Zotyával játszunk heti 1-2 orát már joideje de mégis geciprok vagyunk :):):)
csak hogy ápoljam az egomat :):):)
Amugy 6-7 ember van akivel játszunk mi és igen azért hogy élvezzük nem azért hogy azt a kurva má megin első lettem de mégis igy van szoval szánalom
Heti 1 játékkal kb.....
Már ideje lenne hogy leverjenek minket kishazánkban :):):)
és itt nem pcwre gondolok ahol fél csapat részeg fele meg rinyál általába :):):)
Fodi még mindig hasonlo a felfogásunk :):)

BlaZeD 2010.07.03. 09:55:45

@Pubiii: kösz ha simán nyernék akkor énis jobban élvezném a játékot:P

de ott van submit és társai majd ők levernek :)

kappan 2010.07.03. 12:40:05

@Pubiii: Én kiváltképp élveztem amikor minden ölés után betauntoltál, új erőt adott :D

Byteeek 2010.07.03. 17:06:39

@kappan: Az még kiváltképp mikor Zotyával ketten, egyszerre. >.<
süti beállítások módosítása