HTML

Airshot és lecsókolbász

De mért vágja mán' így?

Friss topikok

Fail Gamesense

2010.07.08. 15:40 Thomas MAGNUM

Te részeg disznó!

Azok, akik olvassák a magyar közösségi portálokat valószínűleg már értesültek róla, hogy a közösség egyik ismert alakja, Drunken F00l a STEAM accountjára VAC bant kapott. Eleinte téves találgatások terjengtek és a sok jóakaró már el is kezdett nyáladzani, hogy hehehe, te szemét ezt megérdemelted. De tényleg megérdemelte?

Erre a kérdésre nehéz választ adni, de remélem a gondolatmentem végigolvasása után a mélységesen befolyásolt olvasó teljesen egyet kell, hogy értsen velem. Na jó, mégsem. De nem mehetünk el a Valve üzletpolitkájának megváltozása mellett, amely az emberi gyarlósággal vegyülve elég érdekes keveréket hozott létre. Jelen esetben, amely már nem az első Drunken vagzálásai között, csupán kihasználta a Valve hibáit. Konkrétan azt, hogy hazudott a felhasználóknak arról, hogy hogyan kerülnek kiosztásra az újabb különleges tárgyak, esetünkben a 100 Golden Wrench egyike (Szó sem volt véletlenszerű eloszlásról, előre meghatározott időpontok után az első, aki craftolt (bármit) helyette megkapta az aranyszerszámot). Részemről szánalmasnak tartom, hogy ilyen alapon válogatunk a felhasználók között. Mert akármennyire is leszarom és sokan leszarják ezeket az eyecandy felesleges baromságokat, azért mégis ott van, hogy ezek kapnak és én meg nem. A sárga szörnyeteg, az irigység (videó). Ezek után persze, részbe jogosan, elkezdjük firtatni, hogy ki mióta játszik, honnan játszik, mekkora tehetség stb. Marha jó dolog egyenlőtlenséget generálni egy amúgy is megosztott "játékosközösségben".

Történetünk főhőse sem volt elégedett ezzel a helyzettel. Csak mivel őt megáldotta az isten kellő elszántsággal, és - csak kiemelve néhány embert - az Anakin és néhány plugin és modkészítő által birtokolt, a jatékengine ismeretének területén magas szintű jártasság birtokába jutott az idők során, melyekkel a közösséget szolgálta. Azt a közösséget, amelynek jeles képviselői több, mint 1000 kommentet írtak a STEAM oldalára és nem kevesen csupán pofánröhögték, hogy megérdemelte és csalónak nevezik. De teljesen mindegy, hogy hogyan magyarázzuk, mert a TF2items.com soha nem született volna meg nélküle, még ha részemről baromságnak is tartom. Azonban voltak neki komolyabb találmányai is, például a SourceOP, az AdminOP vagy Hook Mod. Szóval egy kiváló kóder, némi jellemhibával, ami szerintem 10-ből 11 emberben megvan. Semmivel sem rosszab, mint ócsárlói, sőt. Kiváló kóder mivolta ürügyén és a TF2-vel kapcsolatos munkáival szoros kapcsolatba került a Valve munkatársaival. Így jutott hozzá az adatokhoz, amivel sikerült magának szereznie egyet ebből a különlegesen szar fegyverből.

A másik dolog ami csupán véletlenül (vagy direk erre készülve?) született meg, az egy script, amelynek segítségével az egyesített fémek szétbonthatók (a Valve nemrég tette be ezt a lehetőséget a Craft vezérlésbe). Tehát 1 reclaimed metalból 2 refinered és vice versa. Tehát egy script, amelynek segítségével nem kell kattintgatni, hanem egy lépcsőben játszhatunk kohómunkást. Ez még önmagában nem lenne bűn (vagy mégis?), hiszem számtalan scripttel találkozhatunk, csak épp a játékba építve. Legismertebb példa az a fránya Q gombra végbemenő akció, amely annó szintén scriptként kezdte. Vagy például a Valve kedvenc Übercharged.net is sciptelgessünk viccesen című irománya, amely szintén scriptelésre buzdítja az embereket.

Ennek fényében kijelentem, hogy semmi nagy bűnt nem követett (volna) el, ha nem épp a Valve kis szarkupacába tenyerelt volna bele. Mert a Golden Wrench szent és sérthetetlen, ezért KÉZI (!!!) VAC bant kapott. Ez már ismét felvet egy kérdést. Miért lehet egy automata rendszerben kézzel is banolni? Ez az első eset? Vagy esetlen Tuna CS: S botránya is ilyen volt? Tehát bárkitől el lehet ezáltal venni a kifizetett játékait? Érdekes tény, de a lényeg az, hogy akármennyire személyes szálak fűzik a Valvehoz, most nem használhatja fő accountját. És az ügynek még itt nincs vége, mivel nem ő volt az egyetlen, aki hozzájutott az időpontok listájához (videó), így páran valószínűleg még csatalakozni fognak a banoltak listájához. Hogy miért? Mert tiltott módon szereztek meg egy kibaszott fegyvert. Mindeközben persze a valódi csalók élik világukat a privát hackjeik birtokában. Kissé szánalmas a szerzői jog és az EULA ilyen banális baromságnál való érvényesítése. De csak annyit mondhatok, hogy a Valve magának csinálta meg a szart a hülyén és egyenlőtlenül kialakított rendszerrel, de azért mi vagyunk a szar emberek. Szép. Miért vagyok ennyire Valve ellenes? Egy jó példát olvashattatok rá.

Drunken F00l STEAM profilja
Drunken F00l kérdezz-felelek

Szeretnék köszönetet mondani elsősorban Tesconak, aki bővítette az ügyről szóló információállományomat, valamint hidenak, aki volt olyan geciláda fasz (megszoktuk tőle), hogy leállt kárörvendeni totalchaten.

17 komment


A bejegyzés trackback címe:

https://hunforstressz.blog.hu/api/trackback/id/tr632138723

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Genki 2010.07.08. 16:30:59

A birtoklási vágy nem ismer határokat :)
Ennél jobban kellett volna törekedni a véletlenszerűség látszatára, és nem bukott volna le. Több acc. mellet én is "leszarnám" hogy egyet banoltak.

Unbaised 2010.07.08. 16:50:50

hát van baj bőven, a videó jó, és a cikk is :) köszi

Hyde *.* 2010.07.08. 16:58:16

egyre szimpatikusabb nekem Drunken f00l

Submit 2010.07.08. 17:00:29

a valve tényleg megütötte a szánalom kategóriát, méghozzá alaposan!

anyMmal 2010.07.08. 17:26:11

Egy Tuna-ra gondolunk? A bhop-os, trick jump-os Tuna-ra vagy valaki másra? Mert ezt a sztorit még nem hallottam.

TomSPecial 2010.07.08. 17:30:22

öööööö...... Nem merek craftolni? :D

Kösz a cikket, faja volt.

UFP P 2010.07.08. 17:37:14

Véleményem szerint az a szánalmas aki akár 1 fémet is összecraftolt valaha hatalmas sapka/fegyver mániájában, ezzel jóváhagyva a valve rendszerét és buzdítva őket további ilyen irányú tartalmak hozzáadásában igazi értékek helyett. Az ember kap sapkát akkor kap, felrakja örül neki, oké. De hogy agyvérzésig idlézzen és idegeskedjen ezen, meg tanulmányozza a random rendszert ahoz igazán szánalmas kockának kell lenni beszűkült értékrenddel és nagy befolyásolhatósággal.

Submit 2010.07.08. 19:17:28

@UFP P: Akinek ennyire szüksége van egy sapira, és tudja fizetni a villanyszámlát, az idlézzen ha akar, de én nem fogok. ÉS mellékesen meg, ha nem tetszik nem kötelező idlézni, sőt ha kapsz sapit, akkor add nekem vagy töröld ki ha ennyire nem kell:D

UFP P 2010.07.08. 20:36:06

@Submit: Sajnálom hogy a magyar szövegértés még mindíg ennyire nehezen megy az embereknek. Fuss neki még párszor a postnak aztán az én kommentemnek is, egyébként jó példája vagy a befolyásolható agyatlan "tömegnek" már ha meg nem sértelek persze.

Thomas MAGNUM 2010.07.08. 20:46:46

@UFP P: Elég szélsőséges vélemény, de osztom.

anyMmal 2010.07.08. 21:02:19

@Thomas MAGNUM: Még a végén követőid is lesznek:D

Moreg 2010.07.09. 00:16:49

@UFP P: te nem ismered ezek szerint milyen egy programozó gondolkodása. Nem feltétlen azért töltött időt a dologgal mert ekkora sapka buzi, és minden áron vért izzadva is szerez magának, trükkel is ha kell. Ez egyszerűen az hogy adva van egy rendszer, algoritmusok, amiket egy programozó tanulmányoz, és mindig a hibát keresi, megpróbálja kijátszani, és ebbe energiát fektet. Nem a sapka érdekelte, hanem maga a rendszer, hol a hiba, ki tudom e játszani, stb, ez már túlmegy a tf2őn meg a sapkákon. Kocka? Talán, de ilyen emberekre is szükség van. Nem feltétlen szánalmas figura, inkább zseninek hívnám.

Submit 2010.07.26. 11:01:14

@UFP P: Sajnálom, fuss neki még egyszer Te ha nem esett le a mondani valóm. Úgy bírom ezeket az embereket, akik sírnak hogy minek a sapkaaa, mert faszság meg minden, de aztán ha kapnak ők is elfogadják, mindenkinek joga van azt csinálni a játékával amit akar, persze a szabályok keretek közt.
Igen? Nah, mert te vagy a nagy lázadó egyén? Én meg a szánalams befolyásolható agyatlan tömeg? Igen? és ezt mégis honnan veszed? Nem ismersz, így ne is ítélj meg, az hogy itt egy kis vér pistike vagyok, és nem zavar ha van sapim, sőt mind ezek mellett még craftolok is néha néha, igen, azthoszem a szánalmas, agyatlan zombik közé tartozom, mert nem ilyen raj a nicnevem. Ha ennyire tudni akarod én vagyok talán a leginkább olyan, hogy mindegy de megnézem hogy mit basztak el a játékban és emiatt sokat fikáznak is. LEszarom a véleményed, ne ítélj meg.
Ahhoz is szánalmasnak kell lenni hogy kb. 10 perc ismeretség alapján ítéljél meg valakit, szval gg nem jött össze. Mellékesen még az életben nem láttalak a játékban szóval nem értem mire ez a nagy felháborodás a craft miatt. És nem is a sapik fogják elbaszni a játékot, mert van sok idler, de az meg nem sok vizet zavar, hanem az újabb, és újabb updatek, pl. amikor feltápolták a pyrot, és kúrva erős lett egyszóval, talán ezen kéne elgondolkoznod...nagyszerű már megint felbaszták az agyam, emgint nem látok a méregtől hogy meg akar ítélni egy olyan ember aki nem ismer, nem tudja hogy ki vagyok, az életben nem tfezett még velem stb. Grat...

Submit 2010.07.26. 11:02:48

@UFP P: igen? Még "mindíg"
Nem kell tenni a nagy embert, ettől nem leszel nagyobb...
süti beállítások módosítása