HTML

Airshot és lecsókolbász

De mért vágja mán' így?

Friss topikok

Fail Gamesense

2010.06.26. 21:30 Thomas MAGNUM

Beszélgetés a főszerkesztővel

Mindenki lázban ég és találgat, hogy ki lesz az új főszerkesztője magyarhon legnagyobb TF2 közösségi portáljának. Hát ez nagyon erős volt, nem erről van szó. Már elég régóta terjed a hír boldog-boldogtalantól, hogy ki lesz az, vagy csak a burkolt kérdés: te tudod, hogy a rosszul válaszolónak egy faszméregetés legyen a jutalma. Én is belefutottam egy ilyenbe, bár én már akkor tudtam, hogy Desann lesz, mert ő maga szólt nekem, hogy mi is lesz pozitive bejelentése. Most, hogy vége van az érettséginek már szóba tudtam elegyedni az új főszerkesztővel a múltról és a jövőről.

Szóval te leszel az új főszerkesztő. Miért és miért most?
Nos, Pozitive még május közepe táján keresett meg azzal az ötlettel, hogy legyek a tf2.hu főszerkesztője. Igazán meglepett a dolog és egy ideig komolyan elgondolkoztam a dolgon. Korábban is írtam cikkeket, főleg a TotalTF-re, és élveztem a dolgot, ezért végül igent mondtam a megkeresésre. A hét elejéig még javában tartott az érettségi, ezért ha minden jól alakul mostmár ténylegesen belevághatok a feladatba.

Már voltál a Pozitive nevével fémjelzett csapatban, mi késztetett arra, hogy visszatérj?
Pozitive még nem volt a tf2.hu-nál, amikor én oda írtam cikkeket. Éppen a távozásom környékén kezdett el ott "dolgozni". Nem miatta hagytam ott anno ezt a honlapot, ez a lényeg. :) Az úgymond visszatérésem oka az az, hogy szeretnék valami hasznosat tenni ebben a "közösségben". Már két és fél éve játszom ezzel a játékkal, és mint sokan mások, szerintem is a kedzetek kezdetén sokkal jobb volt a hangulat az akkor még sokkal kisebb magyar közösségben. Tényleg élmény volt publikon játszani. Manapság csak a vérpisitkék anyázást hallgathatom, amíg le nem mute-olom őket. Persze, ezen alapjaiban nem lehet változtatni, de szeretném ha javulna a helyzet, és nem egymás e-péniszének méregetése lenne a fő elfogalaltsága a legtöbb játékosnak. Mivel ez sehova nem vezet.

És te ezen tervezel drasztikusan változtatni. Egyedül?
Az emberek gondolkodásást nem lehet megváltoztatni. Pontosabban fogalmazva, egy kicsivel jobb közösséget szeretnénk kialakítani. Természetesen ez egyedül nem fog menni, ehhez szükséges a játékosok pozitív hozzáállása is. Tanulságos (vagy inkább elkeserítő) végigolvasni a hsz-folyamokat, amik jobbára nem szólnak semmiről, csak egymás gyalázásról, persze néhol okkal. Ennek nem sok értelmét látom. Viszont rózsaszín ködben sincs a szemem előtt, tudom, hogy nem lesz már soha olyan a TF, mint a "régi szép időkben". Az egész a játékosokon, a közösség tagjain múlik, ehhez nem kell, hogy "új főszerkesztője legyen a tf2.hu-nak". Mi csak megpróbálunk valamelyest normális hátteret biztosítani. :)

Felemelkedés vagy lesüllyedés? Nyomaszt a kiszolgálás kényszere vagy inkább színvonal?
Tudom, hogy Te anno a totalTF főszerkesztőjeként sok köszönetet nem kaptál a munkádért, én sem számítok ilyesmire. Amennyiben építő jellegű kritikát kapok, azt elfogadom. Bizonyára lesznek olyanok, akiknek nem tetszik a személyem (vagy azt se tudják ki vagyok), de nem különösebben érdekel. Megpróbálok majd a belátásom szerint a legjobban cselekedni. (Lassan úgy beszélek, mintha valami komoly feladatom lenne) :D A színvonalról annyit, hogy valaki attól, hogy én mostantól írok cikkeket a honlapra nem fog értelmes, emberi lénnyé válni.

Milyen tevékenységekben tervezel mélyebben részt venni? Hírek vagy  rendezvényszervezés?
Most azt mondom, hogy mind a kettő. Elsősorban persze cikkeket, híreket írok majd, például az európai ligákról. A különböző kupák, versenyek lebonyolításásból és megszervezéséből is igyekszem majd kivenni a részem.

Remélem azért bölcsebben jársz majd el, mint az előző két "szervező"csapat. Főszerkesztőként milyen jogkörrel bírsz majd? Nem fog a felső vezetés gáncsoskodi, esetleg már terved is van erre?
A főszerkesztő poszot nem kell túlmisztifikálni, igazából nem tudom, hogy ez milyen jogkörrel jár. Azt persze én dönthetem el, például, hogy kik írhatnak a honlapra és mi kerülhet ki. Pozitive elmondása szerint nem fog senki sem beleszólni a dolgokba, ami, valljuk be, elég kényelmes. :)

Akkor pornóhírdetésekkel fogod magad megszedni a cikekk végén?
Sőt, holnaptól az oldal új neve "Free Porn & Pussies Here" és Michelle Wild fog alattam dolgozni.

Vagy te fölötte, bár már kezd kiörögedni a szakmából. Nem gondolod, hogy a régi motoros TF2 játékosoknak is ideje eltűnni?
Szerintem nincs ok, hogy "eltűnjenek", nem is értem a felvetést. Ha valaki szereti még ezt a játékot, hát játszzon vele, ez nem jelenti azt, hogy benne kell lenniük az úgymond közösségben, tehát kupákon szerepeljenek, stb. Az enginerr updét miatti visszavonulásokat talán még megérteném, egy újabb remekbe szabott frissítés nálam is ledobná az ékszíjat.

Te magad egyet értessz ezzel az ész nélküli vagdalkozással, ami a játék frissítései körül vannak?
Az új dolgokat mindig is rosszul fogadják, jobb a megszokott. Egyszerűbb leszólni az új fegyvereket, minthogy új taktikát találjanak ki rájuk. Azonban ez sem igaz mindig, hiszen a legtöbb új fegyvert szinte nem is teszteli a Valve, így nem csoda, hogy nincsenek kiegyensúlyozva. Jellmező, hogy másnap már várható a javítás javítása. Szerintem a legnagyobb probléma a Huntsman-nel és a kardos-pajzsos demóval vannak, meg talán a TDH-val. Szerencse, hogy a ligák léptek ebben az ügyben, így mostmár egész elfogadható a szabályozás az engedélyezett fegyverek terén. A pub játékosokat meg úgysem érdekli, hogy milyen fost kapnak újdonságként, a lényeg, hogy van újítás. Összességén túl sokat foglalkoznak ezzel a dologgal, hiszen, ha valami nem működik, akkor azt úgyis bannolják majd a ligákról.

Nem hat ez negatívan a kompetitív közösségre?
A kompetitív közösséget nagy mértékben nem befolyásolja. A TDH-t topcsapatok is használták egy ideig, ám belátták, hogy a Rocket Launcher sokkal hatásosabb. Aminek van létjogosultsága, az megmarad a "profik" körében, a többi pedig megmarad a publik szervereken.

Sapibuzi-e vagy?
Büszkén jelenthetem, hogy nem. Becsületesen kivártam amíg összegyűlt elég fegyver, hogy készíthessek egyet magamnak, de ezen túl nem izgat a téma.

Szóval akkor színesfémgyűjtő. Az sem rossz. Mennyit játszol mostanában?
Az érettségi és az azt követő szétcsúszások miatt a héten még nem is játszottam. Egyébként kétheti átlagban olyan 14-17 órát. Ha lenne klánom, akkor bizonyára többet játszanék.

Tervezed még, hogy valahol láthatunk játszani vagy már csak a közösségszervezés?
Mindenképp szeretnék még játszani versenyszerűen, az elsődleges cél egy külföldi klán, de még bármi lehet.

Részemről csak remélni tudom, hogy mindkét tervedet sikerre viszed.
Köszönöm szépen.
 

7 komment


A bejegyzés trackback címe:

https://hunforstressz.blog.hu/api/trackback/id/tr902112379

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Zsirmo 2010.06.26. 22:38:29

sok sikert! kellemes kis interju volt!

kappan 2010.06.26. 23:44:03

Sok sikert az új főszerknek, biztos vagyok benne, hogy jobb munkát fog végezni, mint az előd. ;)

Az interjú is jó, gz Bunfi!

PS.: Pixel-színesfémet gyűjteni igenis jó.Ennek érdekében, minél előbb lépjetek be az alábbi színesfémgyűjtő tömörülésbe, ezzel is segítve a régi fémgyűjtő extravaganza visszajövetelét!

steamcommunity.com/groups/olddropcomeback

Hyde *.* 2010.06.27. 01:38:28

Sok sikert!Végre valami igazán jó hír :D

Lowász 2010.06.28. 15:32:15

Jó interview volt, sok sikert neked Desann!

Színesfémgyűjtő... az max én vagyok a 8 refined metállal, mert a sapkáknak nem sok értelmét látom, egyre szarabbakat csinálnak. Bezzeg ha lenne Jhonny Bravo-s soldierre...

Lowász 2010.06.28. 21:03:49

@kappan: Jóvanna, értetted mire gondolok. Érettségi után picit elhülyültem...

kappan 2010.06.28. 22:24:01

@Lowász: én már előtte is :)
süti beállítások módosítása